lunes, 26 de agosto de 2013

Activitat per treballar les emocions

Fins aquí hem treballat les emocions i la família, ara toca treballar l’escola, i com podem treballar les emocions a l’escola? En la caixa de les emocions hi ha diverses activitats destinades a treballar les emocions amb els infants.


Després de donar-li una ullada vàrem haver de fer nosaltres una activitat. Jo vaig escollir un rebuig de dues activitats d’aquesta carpeta i la vaig anomenar “Expressa sense pressa”.

Els objectius que volia treballar amb aquesta activitat eren:

• Treballar les emocions per aprendre a reconèixer les pròpies i les dels altres.
• Aprendre a expressar les seves emocions sense posar-se nerviós i sense tenir por.
• Decidir per tu mateix quan vols expressar-les.
• Ajudar als altres a expressar i entendre les seves emocions.
• Pensar abans de prendre decisions.


En principi va adreçada al segon cicle d’infantil, però també es pot utilitzar per a nens més petits o més grans, és clar que modificant-la a cada edat.

El material que es farà servir serà paper continu, pintures i pals petits (com els dels gelats).

Les passes a seguir per a dur a terme aquesta activitat són:

1º Els infants escolliran un logotip, pot ser un cotxe, un cavall, un tren. Aquest logotip que s’hagi escollit, es dibuixara en gran al paper continu, haurà d’haver-hi un dibuix per emoció. Al principi introduirem només l’alegria i la tristesa, més endavant anirem introduint més emocions.

2º Cada nen haurà de dibuixar la seva silueta de la mà i decorar-la com ell vulgui, també haurà d’aparèixer el seu nom.

3º Una vegada ja estan tots els dibuixos fets es pot començar amb l’activitat. Cada matí, els nens hauran d’agafar la seva mà i col·locar-la al dibuix amb l’emoció que ell pensi que sent aquell dia.

Pot ser que hi hagi nens que no sàpiguen on posar-la, per això el títol d'expressa sense pressa, perquè cada nen pot elegir quan vol posar la seva mà, inclús no posar-la a cap emoció.


http://rincondeinfantil.files.wordpress.com/2012/08/tren-del-carc3a1cter2.jpg


Perquè tingueu una idea de l’activitat incloc aquesta fotografia, ja que seria molt paregut encara que els dibuixos haurien de ser més grans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario