miércoles, 28 de agosto de 2013

L'escola

Quan me pregunten com hauria de ser l’escola dels nostres dies per a que doni resposta a les necessitats emocionals dels infants, la meva resposta seria una escola oberta a tothom, on tots els infants tinguessin les mateixes oportunitat i sobretot on ells poguessin expressar el que senten i participar activament.

El paper de l’adult en aquesta escola és molt important, ja que d’ell dependrà el funcionament i el clima escolar. Per tant, el mestre ha de ser una persona accessible, responsable i atenta a totes les necessitats dels infants. Ha de saber com actuar en totes les situacions, i sempre de la millor manera, i sobretot saber que ell/ella és la referència dels infants, ja que els nens imiten tot el que l’adult fa. 

Quant al clima escola, ha de ser un clima on abundi l’afectivitat i l’estima, és molt important crear vincles afectius perquè aquest vincles són la primera pedra per al bon funcionament escolar. Aquest bon clima escola no només s’ha de crear amb els infants, sinó també amb les famílies, aquest són part del funcionament escola i una base perquè els infants confiïn i tinguin ganes d’anar a l’escola. 

A continuació vos incloc un cas pràctic que pot passar a una escola d’infantil, que faríeu vosaltres? 

Una mare li diu a la mestra del seu fill de tres anys que fa poc que ha començat el nou curs escolar i que per tant, està en el procés del període d’adaptació, que aquest ja està suficientment adaptat i que considera que ja pot finalitzar aquest període. La mestra li va respondre que, encara que el nen ja estigués adaptat, era ella la que tenia por i no es sentia còmoda finalitzant el període d'adaptació abans d’hora, perquè necessitava que les coses anessin com estaven programades.

La meva opinió es que per molt que una mare pensi que el seu fill esta preparat i que pot finalitzar el seu període d’adaptació, ella no esta a la ment del seu fill, no sap el que pensa ni el que sent per tant ha de finalitzar el període tal com estava marcat. 




És molt important el període d’adaptació per a l’infant, ja que aquest és un moment crucial i estratègics per a la futura estància de l’infant a l’escola. És un pas molt important per a ell ja que es separa del seu primer vincle afectiu, per això hi ha que donar-li temps a crear nous vincles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario